Memòria de Projectes 2022
Aquests són alguns dels projectes que recolzem en diferents llocs del món.

El nostre objectiu: que l'alimentació, la salut i l'educació siguin un dret per a tots i totes i no un privilegi d'alguns.Per a això, fem falta tots!
ÀFRICA

En molts països d'Àfrica afronten l'emergència sanitària del 
COVD-19 al costat d'altres crisis humanitàries. La combinació de conflictes bèl·lics, crisi econòmica, epidèmies, esdeveniments climàtics extrems i pandèmia col·loca a molta gent en una situació d'emergència alimentària.

La infància és grup de risc. Milions de nenes i nens sofreixen desnutrició aguda i crònica i malalties respiratòries agudes. També són objecte de violència, maltractament i explotació.

Tot i que les dones són font de vitalitat econòmica per tota Àfrica, la discriminació limita les oportunitats que tenen al seu abast. L'escolarització femenina és molt menor que la masculina. La dona no té capacitat de decisió, com poden ser els casaments forçosos, la mutilació genital o els costums, en les quals els marits tenen la veu principal en les famílies.

La Fundació VIC és present en els següents països i projectes, contribuint a la millora de l'alimentació, l'educació i la salut.

Volem també habilitar un fons comú a tots els països per a fer front a les EMERGÈNCIES derivades de la COVID 19
Projecte ARC-EN-CIEL i ESPOIR (22101)
Localització: LIBREVILLE (Gabon)
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Projecte a diversos anys per a sosteniment de centres d'acolliment i protecció per a els/as nens/as del carrer i per a els/as nens/as víctimes del trànsit humà
Import: 5.000,00 €
Projecte KEKELI (22102)

Localització: Hanoukoupé, LOMÉ (Togo)
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Projecte a diversos anys per a la protecció contra l'abús sexual, la violència i explotació de menors. Acolliment, acompanyament, reinserció escolar i soci-familiar en Centre de Dia i Casa d'Acolliment en col·laboració amb les institucions i la població local.
Import: 5.000,00 €

Projecte Materials de tall i costura per a l'escola secundària Nto Lutondo en Kingungi (22103)
Localització: KINGUNGUI. República Democràtica del Congo.
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Materials de tall i costura , maquines de cosir, teles, tisores, fils, cintes, paper tallat etc…
Import: 2.000,00 €
Projecte Equip informàtic per a l'escola N`djili (22104)
Localització: N'DJILI. República Democràtica del Congo.
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Adquisició de dos ordinadors i una fotocopiadora
Import: 5.000,00 €
Projecte mobiliari del nou edifici del centre de salut de N´djili (22105)
Localització: N'DJILI República Democràtica del Congo.
Tipus: SALUT
Descripció: 1 Mesa de 4 escriptoris, 1 taula i 20 cadires per a la sala de reunions,
armaris metàl·lics, 20 cadires per a la sala d'espera
Import: 5.000,00 €
Projecte Material METGE PER A l'HOSPITAL (22106)
Localització: Kingungui. R.D. C.
Tipus: SALUT
Descripció: Renovació de material mèdic per a una millor atenció als malalts, sobretot en els parts i primeres atencions mèdiques.
Import: 5.000,00 €
Projecte Material didàctic per a llars d'infància (22107)
Localització: Kikwit, kolokoso i Bata. República Democràtica del Congo i Guinea
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Material didàctic per a llars d'infància
Import: 5.000,00 €


La Congregació Carmelites de la Caritat de Vedruna, contrapart de la Fundació VIC, és present en 13 països d'Amèrica. Sobretot a Carib i Amèrica del Sud. Cadascun amb la seva realitat política, econòmica i social. Tots ells, i alguns de manera molt preocupant, amb realitats dures d'incultura, pobresa, emigració i exclusió.

Els desafiaments que afronten aquests països avui dia són enormes perquè pugui haver-hi realment un desenvolupament emergent en termes econòmics, una homogeneïtat soci-estructural i aplicació de polítiques, com es pretén des de l'anomenada modernització. I com a conseqüència es genera una gran desigualtat social que sumeix a moltes persones en situacions molt precàries, amb un alt nivell de desocupació, molta economia submergida i extrema dificultat en les famílies per a tirar endavant potenciant la salut i la cultura en tots els seus membres més joves.

En aquesta situació de pandèmia s'agreugen més aquestes situacions: les persones no poden sortir a treballar i la fam es fa present juntament amb altres addiccions i violències, sobretot en els nens/as i en les dones.

La Fundació VIC secunda diversos projectes a desenvolupar en diferents països amb l'enfocament d'apoderament cultural, educatiu, social i econòmic de les persones que es van quedant al marge i pateixen les pitjors conseqüències de l'exclusió i la desigualtat. Com a filosofia de fons, la defensa i el desenvolupament dels Drets Humans i la cura de la Mare Terra.


Volem també habilitar un fons comú a tots els països per a fer front a les EMERGÈNCIES derivades de la COVID 19

Projecte: Dispensari Mèdic Sta. Joaquina de Vedruna (22201)

Localització: VILLAMELLA (República Dominicana) Parcialment sol·licitat
Tipus: SALUT
Descripció: Aquest Centre de Salut, lloc de servei per a la prevenció i sanació, està situat en Sant Felip, un dels sectors més pobre de Vila Mella. S'ofereixen consultes en les àrees de Medicina general, en les especialitats de Pediatria, Ginecologia, Oftalmologia, Bioanálisis i Odontologia. Aquest és una aportació per a benefici d'una vida de major salut integral per a les persones més vulnerables. Necessiten recursos per a la compra de medicines i salari dels professionals
Import: 3.000,00 €

Projecte: “La banda musical com a espai de trobada i formació” (22202)

Localització: AIGUALIDA DE PASSATGERS. CUBA.
Tipus: EDUCACIÓ I SALUT PREVENTIVA
Descripció: Aigualida té escasses opcions culturals i pobra recreació sana. Els índexs d'alcoholisme i altres addiccions s'incrementen i apareixen a edats cada vegada més primerenques . La música és una estratègia vàlida per a la trobada, la formació, la prevenció, l'aprenentatge.
Necessitat de recursos per a comprar i mantenir instruments musicals
Import: 1.500,00 €

Projecte "Nuevo Amanecer" (22203)

Localització: AIGUALIDA DE PASSATGERS. CUBA.
Tipus: autoemprenedoria laboral per a dones
Descripció: El projecte intenta donar resposta a part de les necessitats d'un sector molt ampli de famílies de l'entorn, que tenen moltes dificultats per a adquirir roba i altres articles de màxima necessitat. No existeixen altres iniciatives per a pal·liar la situació, donada la realitat socioeconòmica de Cuba. Amb això es pretén que es facin la seva pròpia roba i també que puguin confeccionar i vendre en el mercat.
Recursos per a màquines de cosir i pagament de la professora
Import: 1.500,00 €

Projecte “Reconstruint un país” (22204)

Localització: HAITI Parcialment sol·licitat
Tipus: EDUCACIÓ I SALUT
Descripció: "Almenys 136.800 edificis van resultar danyats o destruïts i més de 2.300 persones van perdre la vida.
Va ser el terratrèmol i el desastre natural més mortífer de 2021 en tot el planeta i és el pitjor desastre que ha assotat Haití des del terratrèmol de 2010."
Recursos per a poder donar resposta a les necesidaes més urgents
Import: 5.000,00 €

Projecte “Ajudar a viure més dignament” (22205)

Localització: Quibdó. Va xocar - COLÒMBIA Parcialment sol·licitat
Tipus: AJUDA FAMILIAR
Descripció: Ajudar a quatre famílies perquè, aportant-los algunes millores necessàries i urgents, puguin comptar amb un habitatge segur i digne. Les famílies es comprometen a aportar el seu treball com a ajudants del mestre d'obra. Se'ls aportaran els materials i el treball del mestre.
Recursos per a la reconstrucció dels habitatges i pagament del mestre d'obra
Import: 3.000,00 €

Projecte Reforestació i emprenedoria (22206)
Localització: CELENDIN (EL PERÚ)
Tipus: DESENVOLUPAMENT cura del medi ambient i formació tècnica de la població.
Descripció: “Protegir, recuperar i manejar racionalment els recursos naturals, la biodiversitat i l'ambient, prioritzant zones de recàrrega hídrica”. Plantació d'arbres i millora de l'agricultura i ramaderia.
Import: 5.000,00 €
Projecte “Nens i nenes jugant anem aprenent” (22207)
Localització: SULLANA (Col·legi Fe i Alegria) – EL PERÚ
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: La finalitat és donar, a través del joc, suport i ajuda formativa, emocional i material, a molts nens/as de l'assentament humà “Les Oliveres”. Les famílies viuen precàriament en barraques. Les nenes/ns pateixen fam, abandó i absentisme escolar. En el temps lliure a l'escola i també fora de l'horari escolar se'ls acompanya amb aquest programa aportant també aliments i medicines.
Necessitat de recursos per a materials de joc, per a aliments i mesures anti COVID. També per a medicines per a les famílies.
Import: 3.000,00 €
Projecte “La música i la dansa, un camí de prevenció” (22208)
Localització: SULLANA (Col·legi Fe i Alegria) – EL PERÚ
Tipus: EDUCACIÓ I PREVENCIÓ
Descripció: Dirigit als nens/as de famílies en extrema pobresa i violència. La música ens ajuda a treballar la gestió de les emocions, especialment desbordades per la pandèmia. Ens permet treballar l'exercici físic, motivar activitats diferents i saludables, conrear l'esperit musical i el gust per aprendre coses noves. És un projecte netament preventiu. I es desenvolupa també en l'extraescolar.
Recursos per a comprar i mantenir els instruments, per a mesures anti COVID i suport alimentari a les famílies.
Import: 3.000,00 €
Projecte: Menjador escolar “Vaig tenir gana i em vas donar menjar". (22209)
Localització: BELLA VISTA - VENEÇUELA Parcialment sol·licitat
Tipus: SALUT - ALIMENTACIÓ
Descripció: La situació del País, tan castigada per a tots, però especialment per als més pobres, entre els quals es troben els alumnes de la nostra Escola, en moltes situacions ratlla en fam, hi ha gran escassetat d'aliments i els que hi ha són a preus inaccessibles. Ara cal afegir les conseqüències de la COVID i de la no assistència al col·legi. Quan és possible venen a menjar i si no els donem aliments per a cuinar a casa.
Recursos per a la compra d'aliments, gas i llum per a cuinar, medicines i mesures anti COVID.
Import: 10.000,00 €
FILIPINES
A Filipines, gairebé un de cada tres individus viu per sota del llindar de la pobresa.

Les famílies pobres pateixen sovint fam o malnutrició, la qual cosa comporta nombrosos problemes de salut, especialment entre els nens ja que són físicament més vulnerables que els adults.

La taxa de mortalitat infantil és particularment alta. L'accés a serveis mèdics i sanitaris continua sent complicat a les regions més remotes del país i, per descomptat, és en aquestes zones on la desnutrició i els seus consegüents problemes són més virulents.

Més del 10% dels nens filipins es veuen obligats a treballar per a atendre les necessitats de les seves famílies.

Els nens/as provinents de minories autòctones (manobos), sovint són víctimes d'actes racistes, ja que la legislació no els protegeix.

Filipines és un dels 20 països en els quals els nens es veuen obligats a ser soldats en conflictes armats.

Els nens/as són víctimes de abús infantil en algunes famílies. Aquests són crims seriosos i, sovint, no són condemnats. El sistema judicial tampoc protegeix el nen adequadament de les amenaces i intimidacions per part dels criminals.

Treballem per a aconseguir un futur en el qual tots els seus habitants, i especialment les dones i altres col·lectius vulnerables, visquin lliures de la injustícia de la pobresa. També responem en situacions de desastre proporcionant ajuda d'emergència a les persones damnificades perquè puguin recuperar els seus mitjans de vida.

Volem també habilitar un fons comú a tots els països per a fer front a les EMERGÈNCIES derivades de la COVID 19
Projecte BALAY NA PANAOB (22301)
Localització: Renibon, Pigcawayan, North Cotabato (FILIPINES) Parcialment sol·licitat
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Balay na Panaob és un centre per als nens Arumanen-*Menuvu que viuen en la part muntanyenca de Barangay Renibón. El centre està situat prop de l'escola primària de dita Barangay. El centre és administrat per una germana a càrrec, una treballadora social amb llicència que també és psicòloga, cuinera, mare de família i un home a càrrec del manteniment, un tutor i un ancià de la tribu que els transmet la cultura i creences d'aquesta.
Import: 5.000,00 €
Projecte BEQUES PER A JOVENES I NENS MANOBO (22302)

Localització: Pigcawayan, North Cotabato, Philippines
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: "El principal objectiu del nostre ministeri amb els Pobles Indígenes, els Manobo en Renibon, és millorar la seva qualitat de vida a través de l'educació. Comptem amb tres etapes de programes per a aquest propòsit:

1. Balay Na Panaob per als nens de l'escola primària
2. Beca de secundària
3. Beca universitària

BNP's vol ajudar als nens Manobo a acabar la seva educació primària i motivar-los a acabar l'educació terciària i trobar una ocupació remunerada per a millorar la seva vida i la seva comunitat. Realitzem aquest projecte tots els anys perquè volem que els nostres trenta nens manobo siguin beneficiaris"
Import: 9.000,00 €

Projecte BEQUES per a la FORMACIÓ DE 4 JOVES DONES (22303)

Localització: MANILA (FILIPINES)
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: "Projecte destinat a la concessió de beques per a les estudiants de la Residència Vedruna, per a completar la seva formació cultural i religiosa, i una preparació que permeti en un futur la integració en la vida ciutadana i per a la futura activitat com a docents."
Import: 5.000,00 €

PROJECTE DE MILLORA DE VIDA I EDUCACIÓ PER A NENS DEL BAIX TAWI-TAWI, PANGARAP, CALOOCAN(22304)
Localització: El Barangay (FILIPINES) Parcialment sol·licitat
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar persones educades, responsables i productives, que en el futur puguin generar canvis en la qualitat de vida de les seves famílies.
Import: 3.000,00 €
Projecte TALITHA KUM PHILIPPINES -Campaña contra el tràfic sexual (22305)
Localització: Tagaytay, Quezon i Manila FILIPINES
Tipus: CURA DE LA INFÀNCIA EN DESAVANTATGE
Descripció: Els objectius de la campanya contra el Trànsit de nens és augmentar la consciència dels joves vulnerables sobre aquest problema a Filipines. Hem d'unir els nostres esforços per a alliberar les víctimes i detenir aquest crim que es torna cada vegada més agressiu i que amenaça no sols als individus, sinó també als valors fonamentals de la societat. Per a això és essencial conèixer les causes i efectes d'arrel; i maneres de prevenir i protegir-se a un mateix quan la llar ja no és segura.
Import: 1.500,00 €
Projecte MILLORA DE VIDA , ALIMENTACIÓ I EDUCACIÓ PER A NENS ABANDONATS (22306)
Localització: TAGAYTAY (FILIPINES) Parcialment sol·licitat
Tipus: LLAR PER A la INFÀNCIA EN DESAVANTATGE
Descripció: Es pretén enfortir les capacitats dels nens per a poder desenvolupar-se en la vida i equipar-los amb competències acadèmiques i coneixements que contribueixin a la seva productivitat i efectivitat. També es creen millors relacions familiars i es dona assistència a qualsevol mala experiència infantil, tractant d'aportar tots els materials necessaris per a l'estudi i la salut d'aquests nens. Els pares no els atenen i estan en el centre, depenent totalment de les germanes.
Import: 5.000,00 €
l'íNDIA
A l'Índia, les condicions de vida són dures. L'esperança de vida és de 62 anys per als homes i 63 per a les dones, moren 86 nens de cada 1.000 nascuts. Existeix un metge per cada 2.600 habitants, i l'alfabetització de la població és del 52%.


Segons dades del FMI i de la OIT, al voltant del 92% de la població activa de l'Índia treballa en sectors informals de l'economia, això suposa que no posseeix cap mena de protecció enfront de la desocupació i, per tant, el seu manteniment depèn del salari diari.


La superpoblació, la seguretat alimentària i la igualtat de gènere són alguns dels reptes més importants. Una quarta part de la població de l'Índia continua patint fam extrema. Els pitjors efectes d'aquesta inseguretat alimentària no són només les morts per inanició, sinó la malnutrició i les malalties derivades, que afecten el futur de milions de persones.


Els nens/as a l'Índia continuen patint algunes de les més dures condicions que en qualsevol altra part del món, amb alts índexs de desnutrició (atròfies), treball infantil i mendicitat obligada i malalties infantils, com la diarrea.

Més del 70% de les dones índies que viuen en zones rurals pateix algun tipus de violència.
Les dones índies pateixen de discriminacions i les seves llibertats són vulnerades quotidianament. No obstant això, en aquest context extremadament difícil, han pogut sorgir moviments educatius, sanitaris i d'emprenedoria que capaciten a les dones i les converteixen en nuclis de promoció i canvis soci culturals molt importants.


La Fundació VIC dona suport a projectes en diferents poblacions i estats de l'Índia. Moltes d'elles amb poblacions tribals. En totes elles les germanes estan prop dels més vulnerables, amb la seva presència animadora i impulsora dels drets humans en totes les edats, tant en educació, com en salut i en el desenvolupament de projectes d'autofinançament.


Volem també habilitar un fons comú a tots els projectes per a fer front a les EMERGÈNCIES derivades de la COVID 19

Organitzem els projectes en tres blocs segons el perfil de les persones destinatàries:
Projecte: “Preparant futur”. “Educació de nenes/us i joves” (22401)

Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Destinataris/as: 327 nens/as i joves, majoritàriament de famílies tribals que valoren la cultura com a recurs de creixement personal i d'un futur millor. Amb l'objectiu de millorar la capacitat d'aprenentatge, graduar en els nivells bàsics i aprendre anglès. Amb especial suport a les dones que són les que menys participen de l'escolarització i la cultura.
A través de “centres i aules d'educació reglada”, “internats” per als que viuen allunyats i projectes d'educació no formal (educació en el temps lliure, formació de les famílies, desenvolupament de medicina alternativa i petits projectes productius)
Amb necessitats de recursos informàtics, alimentació per als internats, compra de material didàctic, transport, mesures anti COVID i suport per al salari del professorat.
Import: 10.000,00 €

Projecte: La salut com a dret (22402)
Tipus: SALUT PREVENTIVA I CURATIVA
Descripció: Destinatàries/us: 20 aldees tribals entorn de Bardipada (algunes molt joves) afectades de tuberculosis, VIH i Covid. En Jamkandi: 15 joves de castes baixes lliurades al Temple per les seves famílies com a serventes sexuals; en quedar-se embarassades són repudiades del Temple i queden soles, amb fills i malalties. Actuacions sanitàries i de prevenció de malalties a Sanad. Activitats: tractaments mèdics, formació a les comunitats i poblats, medicina alternativa, cursos formatius per a projectes generadors d'ingressos i formació específica a la dona. Projecte de medicina herbal en UNAI.
Recursos per a comprar medicines i recursos per a l'atenció “itinerant” pels poblats. Donar suport al funcionament dels dispensaris amb medicines i equips adequats. Suport alimentari.
Import: 10.000,00 €
Projecte: “La dona com a agent de canvi” (22403)

Tipus: PROMOCIÓ DE LA DONA
Descripció: En general a l'Índia les dones no són febles ni impotents, sinó que són oprimides i marginades. Indefenses a causa de la negació d'oportunitats. Per això les Carmelites Vedruna a l'Índia defineixen aquest eix transversal a tots els projectes, del tipus que sigui encaminats a la formació integral i suports explícits. Posant també en marxa una iniciativa de sensibilització entorn dels abusos.
Necessitat de recursos per a viatges, materials per a les sessions formatives específiques i gratificació de persones que participen com a ponents.
Import: 10.000,00 €

MARROC
Atenció a dones migrants en situació de vulnerabilitat (22501)
Localització: Tanger i Tetuan
Tipus: PROMOCIÓ DE LA DONA
Descripció: "Atenció a dones migrants en situació de vulnerabilitat
en la zona occidental de la DDM (en les localitats de Tànger i Tetuan)"
Import: 6.000,00 €
Projectes 2024 Projectes 2023 Memòria de Projectes 2022 Voluntariat Vedruna Internacional PUBLICACIONS SOLIVE Imatges Videoteca ENLLAÇOS EMERGÈNCIES
Segueix-nos a les xarxes