Projectes 2023
Aquests són alguns dels projectes que recolzem en diferents llocs del món.

El nostre objectiu: que l'alimentació, la salut i l'educació siguin un dret per a tots i totes i no un privilegi d'alguns.


Per a això, fem falta tots!
ÀFRICA
En molts països d'Àfrica afronten la recent emergència sanitària del COVD-19 al costat d'altres crisis humanitàries. La combinació de conflictes bèl·lics, crisi econòmica, epidèmies, esdeveniments climàtics extrems i pandèmia col·loca a molta gent en una situació d'emergència alimentària.

La infància és grup de risc. Milions de nenes i nens sofreixen desnutrició aguda i crònica i malalties respiratòries agudes. També són objecte de violència, maltractament i explotació.

A pesar que les dones són font de vitalitat econòmica per tota Àfrica, la discriminació limita les oportunitats que tenen al seu abast. L'escolarització femenina és molt de menor que la masculina. La dona no té capacitat de decisió, com poden ser els casaments forçosos, la mutilació genital o els costums en les quals les famílies i marits tenen la veu principal.

La Fundació VIC és present en els següents països i projectes, contribuint a la millora de l'alimentació, l'educació i la salut.
Projecte ARC-EN-CIEL y ESPOIR (2311)
Localització: LIBREVILLE (Gabon)
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Projecte permanent per a sosteniment de centres d'acolliment i protecció per a els/as nens/as del carrer i per a els/as nens/as víctimes del trànsit humà

Import:
5.000,00 euros

https://es-la.facebook.com/arcencieletespoir/
http://www.associationarcencielgabon.com/
Projecte KEKELI (2312)
Localització: Hanoukoupé, LOMÉ (Togo)
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Projecte permanent per a la protecció contra l'abús sexual, la violència i explotació de menors. Acolliment, acompanyament, reinserció escolar i soci-familiar en Centre de Dia i Casa d'Acolliment en col·laboració amb les institucions i la població local.

Import: 5.000,00 €

http://www.centrekekeli.net/
Projecte Formació de joves africanes/us en RDC (2313)
Títol: Projecte Formació de joves africans/es en RDC
Localització: KINSHASA I KINGUNGUI. República Democràtica del Congo.
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Escoles Vedruna en el barri de N`Djili (Kinshasa) i Kingungui (interior d'RDC). N`Djili és un barri marginal i Kingungui és zona de poblats dispersos i molt allunyat de la capital. Les nenes i nens pertanyen a famílies amb molt pocs recursos vivint en entorns molt deteriorats.
Les escoles necessiten suport econòmic per a comprar material, equips informàtics i pagament de professors.

Import: 5.000,00 €
Beques per a nens/as a Guinea (2314)
Localització: GUINEA
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: El Col·legi Vedruna en Añisok (Guinea) té una línia educativa que abasta des del primer curs del nivell Infantil (3 anys) fins a 4t curs d'ensenyament Secundari. Té 571 alumnes. La majoria dels alumnes formen part de famílies nombroses. No hi ha llocs de treball, els ingressos de la majoria, excepte els funcionaris, procedeixen de l'agricultura tradicional i del petit comerç. Als pares o tutors els és molt difícil pagar les matrícules dels seus fills, sobretot si són diversos germans, si són orfes, o si viuen al càrrec d'avis o oncles sense ingressos.
Davant aquesta realitat molts tenen serioses dificultats per a accedir al col·legi o continuar en ell perquè no poden pagar la matrícula que ascendeix a 120 euros.

Import: 3.000,00 €
MILLORA DE LA SALUT EN LA ZONA DE KINGUNGI (R.D.Congo) AMB INSTRUMENTAL METGE I MITJANS INFORMÀTICS PER A LA GESTIÓ DE L'HOSPITAL (2315)
Localització: KINGUNGI (R.D.CONGO)
Tipus: SALUT
Descripció:
Localització. Kingungi, regió de Bandundu, R.D. C., a 180 Km. al sud de Kikwit. Per a recórrer aquesta distància es necessiten 5 hores en tot terreny. La població viu dispersa en diversos poblats comunicats a través de senderes en el bosc. Viuen de l'agricultura i ramaderia (cabres, gallines, ànecs…), i escassament aconsegueixen autoproveir-se sense que disposin de recursos per a escolarització i salut.
Aquesta llunyania i dispersió fa que l'assistència educativa i sanitària sigui molt deficitària; els recursos de l'Estat no arriben fins allà. La Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat gestionen una escola amb internat i un hospital sense rebre cap mena d'aportació de l'Estat i podent cobrar unes quotes molt baixes a les persones ateses.
L'hospital va ser reconstruït amb finançament de Mans Unides, comptant en l'actualitat amb un mòdul d'operacions i hospitalització i amb un altre dedicat a l'atenció de la dona embarassada i parts. Tot això acompanyat amb un programa de formació i prevenció de malalties, de violències i d'embarassos precoços.
Els serveis que presta l'hospital són: ginecologia-Obstetrícia, dispensari, medicina interna-pediatria, cirurgia-traumatologia, laboratori, medicina preventiva, tuberculosi i tripanosomiasi. L'hospital va estar obert tot el temps de la pandèmia pel COVID i va formar un equip volant per a acostar-se als poblats i sensibilitzar sobre les mesures necessàries per a afrontar-ho.
Objectiu. Millorar la dotació instrumental i de recursos mèdics de l'Hospital Secundari de Kingungi (R.D. C.) afavorint l'assistència sanitària més adequada i en millors condicions en el part i primeres atencions a els/les nens/es i facilitar la gestió de l'hospital amb mitjans informàtics.
SOL·LICITEN SUPORT PER A la compra d'instrumental mèdic i equips informàtics

Import: 4.700,00 €
AMÈRICA
La Congregació Carmelites de la Caritat de Vedruna, contrapart de la Fundació VIC, és present en 13 països d'Amèrica. Sobretot a Carib i Amèrica del Sud. Cadascun amb la seva realitat política, econòmica i social. Tots ells, i alguns de manera molt preocupant, amb realitats dures d'incultura, pobresa, emigració i exclusió.
Els desafiaments que enfronten aquests països avui dia són enormes perquè pugui haver-hi, realment, un desenvolupament emergent en termes econòmics, una homogeneïtat soci-estructural i aplicació de polítiques, com es pretén des de l'anomenada modernització. I com a conseqüència es genera una gran desigualtat social que sumeix a moltes persones en situacions molt precàries amb un alt nivell de desocupació, molta economia submergida i molta dificultat en les famílies per a tirar endavant potenciant la salut i la cultura en tots els seus membres més joves.
En aquesta situació de post-pandèmia s'agreugen més aquestes situacions en les quals la fam es fa present juntament amb altres addiccions i violències, sobretot en els nens/es i en les dones.
La Fundació VIC secunda diversos projectes a desenvolupar en diferents països amb l'enfocament d'apoderament cultural, educatiu, social i econòmic de les persones que es van quedant al marge i pateixen les pitjors conseqüències de l'exclusió i la desigualtat. Com a filosofia de fons la defensa i el desenvolupament dels Drets Humans i la cura de la Mare Terra.
Projecte: Auxili al Centre de Salut Sta. Joaquima de Vedruna (2321)
Localització: VILLAMELLA (REPUBLICA DOMINICANA)
Tipus: SALUT
Descripció: Localització. El Dispensari Mèdic StaJoaquima, està situat en la localitat de Sant Felip, Vila Mella, el qual, encara que ha crescut en habitants, no ha aconseguit sortir de la seva marginació i continua patint la manca de serveis bàsics de salut.
Objectiu: mantenir els serveis de prevenció i sanació de les persones que manquen de recursos.
SOL·LICITEN SUPORT PER a la compra de medicines, salari i transport dels metges i persones voluntàries.

Import: 2.000,00 €
Projecte: Taller de costura Nou Començar el dia (2322)
Localització: CUBA. ZONA D'AIGUALIDA DE PASSATGERS /PROVÍNCIA CIENFUEGOS
Tipus: PROMOCIÓ HUMANA I LABORAL
Descripció: Context. El projecte intenta donar resposta a part de les necessitats d'un sector molt ampli de famílies del nostre entorn, que tenen moltes dificultats per a adquirir roba i altres articles de màxima necessitat. No existint altres iniciatives per a pal·liar la situació, donada la realitat socioeconòmica de Cuba.
Objectiu. Possibilitar treball a un grup de dones, les costureres, que no tenen un altre treball i que es beneficien: econòmicament, perquè perceben mensualment una gratificació amb la qual col·laboren a la manutenció de la seva família;socialment, perquè en formar grup, contribueixen a crear un entramat social, encara que mínim, tan necessari al país; a nivell humà ja que periòdicament reben un tema de formació.
SOL·LICITEN AJUDA PER A la compra de materials i ajudar en la compra de màquines de cosir.

Import: 1.500 euros
Projecte “Reconstruint un país” (2323)
Localització: HAITI
Tipus: EDUCACIÓ I SALUT
Descripció: Context. A Fond Parisien les Carmelites Vedruna donen suport a una escola i un dispensari. Per a l'atenció de la població més vulnerable que pateix, encara, les seqüeles del terratrèmol. També un projecte a autofinançament que tracta de servir aigua filtrada a la població, que aporta una petita quantitat per al manteniment de la senzilla infraestructura. També aporta formació integral per a pares/mares de els/as nens/as. En el dispensari practiquen una medicina preventiva i curativa.
SOL·LICITEN AJUDA per a l'ensenyament i el dispensari, així com per al manteniment de les estructures.

Import: 5.000,00 €
Projecte “Ajudar a viure més dignament” (2324)
Localització: COLÒMBIA. QUIBDÓ. (CHOCÓ). BARRI BRISAS DEL POBLADO (3a etapa)
Tipus: AJUDA FAMILIAR
Descripció: Context. El departament del Chocó està situat en el litoral pacífic de Colòmbia. És una regió selvàtica de clima tropical, amb una humitat del noranta per cent, a causa de les freqüentíssimes pluges torrencials. Les seves riqueses naturals són molt grans, la qual cosa la fa blanc de l'explotació extractivista d'empreses multinacionals que deixen a la població en la més absoluta pobresa.
El nostre barri, en la perifèria de la capital, Quibdó, està poblat per afrocolombians i alguns indígenes. És un barri d'invasió format en la seva majoria per famílies desplaçades per la violència. La situació econòmica és molt precària, el mateix que l'educació i l'atenció en salut. Les situacions de molts habitatges són lamentables i no permeten unes condicions de vida digna. L'arranjament o canvi de teulades, en molts casos, és molt urgent per les condicions del clima.
Objectiu. Ajudar a cinc famílies perquè, aportant-los algunes millores necessàries i urgents, puguin comptar amb un habitatge segur i digne. Les famílies es comprometen a aportar el seu treball com a ajudants del mestre d'obra. Se'ls aportaran els materials i el treball del mestre.
SOL·LICITEN AJUDA PER A: Recursos per a la reconstrucció dels habitatges i pagament del mestre d'obra

Import: 10.000,00 €
Projecte: aprofitament de l'aigua de pluja per a consum humà. (2325)
Localització: PERU. CELENDIN (CAJAMARCA)
Tipus: DESENVOLUPAMENT COMUNITARI
Descripció: Context. La població de Celendín, en la seva majoria, viu en la zona rural, on els serveis bàsics són incomplets, el 8% del total dels habitatges no tenen llum elèctrica, en l'actualitat el govern està fent treballs d'electrificació rural a la població restant; un 20% de famílies no compta amb sistemes d'aigua d'ús domèstic i només en els centres poblats compten amb servei de clavegueram (desguàs), la resta de famílies compten amb latrines sanitàries. Això comporta a un índex de pobresa del 45%. En relació amb els serveis bàsics i aspectes infraestructurals observem que alguns funcionen amb regularitat, el servei d'aigua de consum humà és molt deficient.
Objectiu. Aconseguir que 25 famílies de la comunitat 22 de maig de la província de Celendín comptin amb un sistema d'embassament d'aigua de pluja per a consum humà, contribuint al benestar familiar. L'objectiu prioritari per a aquesta comunitat és instal·lar un mòdul individual familiar d'embassament d'aigua de pluja captant l'escolament produït en el sostre de la casa
SOL·LICITEN AJUDA PER A aconseguir que 5 famílies puguin tenir aquest sistema de recollida d'aigua en aquest any.

Import: 10.000,00 €
Projecte: atenció psicològica com a mitjà de millora de la salut mental d'adolescents en risc. (2326)
Localització: SULLANA (Col·legi Fe i Alegria) – EL PERÚ
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Justificació. La Institució Educativa Fe i Alegria N° 18 està situada al sud-aquest de l'Assentament Humà “9 d'octubre” a la província de Sullana, departament de Piura - el Perú. És una zona urbà marginal, que constitueix part del cordó de pobresa de la província i distant del centre de la ciutat. El present projecte es justifica en la mesura que ajudarà a superar les conseqüències del confinament social dut a terme pels nostres estudiants en les seves respectives llars a conseqüència de l'actual pandèmia ocasionada per la COVID-19, per la influència del mitjà convulsionat socialment on es desenvolupen i per la falta de protecció en casos de violència familiar i social a la qual estan exposats.
Objectiu. Brindar atenció psicològica professional als estudiants de la nostra
I.E. Fe i Alegria N° 18 de Sullana afectats emocionalment pel confinament a conseqüència de l'actual pandèmia per la COVID-19, per la falta de protecció al menor de les llars disfuncionals, per a contribuir en la millora de la seva salut mental, que generi una millor convivència personal, familiar i social.
SOL·LICITEN SUPORT PER A contractar dos psicòlegs que facin l'acompanyament personalitzat als alumnes amb símptomes clars de deterioració motivacional i conductual pel confinament i maltractament.

Import: 10.000,00 €
Projecte “La música i la dansa, un camí de prevenció” (2327)
Localització: SULLANA (Col·legi Fe i Alegria) – EL PERÚ
Tipus: EDUCACIÓ I PREVENCIÓ
Descripció: Justificació. La població estudiantil de la Institució Educativa, en un gran percentatge prové d'Assentaments Humans pròxims al 9 d'octubre, on està situat el col·legi, les famílies del qual presenten problemes socials com: Abandonament temporal per treball, disfuncionalidad familiar, delinqüència, drogoaddicció (consum i venda), prostitució i alcoholisme, que han convertit aquests assentaments humans en una zona perillosa mal anomenada “zona vermella”. Un altre dels problemes és la contaminació ambiental pel fet que estem prop de la zona industrial i també a la falta de cultura ambiental per part d'alguns pobladors que llancen escombraries i desaprofitaments al carrer.
Objectiu. La intenció del present projecte busca contribuir a prevenir conductes de risc i a baixar l'índex de violència amb el qual estan acostumats a relacionar-se els i les adolescents que provenen d'aquests Assentaments Humans més vulnerables. La implementació del projecte l'any 2018 i 2019, ens ha permès viure una gran experiència en la qual hem pogut constatar que els estudiants que van participar van superar algunes conductes antisocials. Per aquest motiu, la continuïtat del present projecte es justifica en la mesura que permet continuar contribuint en “la prevenció de conductes de risc en adolescents en situació vulnerable per problemes familiars i socials de la Institució Educativa Fe i Alegria N° 18”. Així mateix, afavorir a millorar la seva salut mental per a aconseguir una millor convivència personal, familiar i social.
SOL·LICITEN SUPORT PER A comprar i restaurar instruments: kliscorno, trombó, clarinet i òrgan electrònic.

Import: 3.000,00 €
Projecte: Joves emprenedors que transformen la realitat (2328)
Localització: VENEÇUELA. CARACAS. SECTOR DE COTXE
Tipus: EDUCACIÓ I COMPROMÍS
Descripció: Context i objectiu. Aquest projecte té com a destinataris/es a joves de 13 a 20 anys, alumnes i exalumnes del col·legi i dels grups parroquials. Es tracta, per tant, de continuar una línia educativa amb ells/es, en el context en el qual viuen.
Es pretén formar als joves de manera integral perquè descobreixin el sentit de les seves vides, i així generin canvis positius en el seu entorn, sent ells els protagonistes del seu propi present i futur. Es busca potenciar o aprofundir en els següents aspectes: lideratge, maneig de grup, intel·ligència emocional, resolució de conflictes, emprenedories econòmiques, planificació estratègica, educació financera, implementació d'hàbits positius…, amb el propòsit que obtinguin les eines necessàries per a perfilar el seu projecte personal, impulsant-los a ser líders de la societat des d'una mirada evangèlica on tots som importants i necessaris.
La realització d'activitats de labor social on el jove tindrà el contacte amb el més necessitat, l'ajudarà a qüestionar-se la seva postura davant la vida, això serà un dels elements importants per a sensibilitzar i formar al jove des de la seva mateixa realitat social.
SOL·LICITEN AJUDA per a la realització de les trobades: alimentació i transport en una ciutat on tot, a més de ser escàs, està molt car. Els participants aporten 1kilo d'aliments en cada trobada que també comparteixen amb els veïns.

Import: 5.000,00 €
Projecte “SENYOR, DONA'NS AVUI EL NOSTRE PA DE CADA DIA" (2329)
Localització: BELLA VISTA - VENEÇUELA
Tipus: SALUT - ALIMENTACIÓ
Descripció: Context. La situació del País, tan castigada per a tots, però especialment per als més pobres, entre els quals es troba els alumnes de la nostra Escola, en moltes situacions ratlla en fam, hi ha gran escassetat d'aliments i els que hi ha són a preus inaccessibles. Ara cal afegir les conseqüències del COVID.

SOL·LICITEN AJUDA PER A la compra d'aliments, gas i llum per a cuinar i medicines

Import: 8.000,00 €
Projecte: “Somiant un futur millor” (23210)
Localització: ANACO- VENEÇUELA CENTRE DE CAPACITACIÓ PROFESSIONAL “TERESITA GONZÁLEZ QUEVEDO”
Tipus: PROJECTE FORMACIÓ PROFESSIONAL PER A JOVES
Descripció: Context i objectiu. A Veneçuela hi ha una gran diàspora de joves que surten del país buscant millors condicions, deixant enrere la seva família, amistats i, en molts casos, arriscant la seva vida per a arribar a un altre destí. Els que es queden no perden l'esperança i el desig de somiar amb quelcom millor dins del territori nacional. El centre de capacitació els ofereix l'oportunitat de formar-se en comptabilitat, secretariat i computació a molt baix cost, obtenint una preparació que els permeti ingressar al camp laboral.
SOL·LICITEN SUPORT PER A comprar 5 computadores i una impressora.


Import: 3.000 €
Projecte: Innovant la nostra aula tecnològica (23211)
Localització: VENEÇUELA. BELLA VISTA. CAGUA
Tipus: FORMACIÓ DE JOVEs SENSE RECURSOS
Descripció: Context. En la Unitat Educativa La nostra Senyora de la Vall estudien 150 adolescents i joves que viuen en les zones marginals de la ciutat. Comptem amb aula d'informàtica, però els nostres equips són molt obsolets.
Objectiu. Capacitar als alumnes/as en l'ús de la informàtica, tant per als seus estudis com per a una possible inserció laboral una vegada finalitzin els estudis bàsics.
SOL·LICITEN SUPORT PER A la compra de 5 equips i una impressora. Així mateix per al cablejat per a la seva instal·lació.

Import: 3.000 euros
FILIPINES
A Filipines, gairebé un de cada tres individus viu per sota del llindar de la pobresa.

Les famílies pobres sofreixen sovint fam o malnutrició, la qual cosa comporta nombrosos problemes de salut, especialment entre els nens ja que són físicament més vulnerables que els adults.

La taxa de mortalitat infantil és particularment alta. L'accés a serveis mèdics i sanitaris continua sent complicat a les regions més remotes del país i, per descomptat, és en aquestes zones on la desnutrició i els seus consegüents problemes són més virulents.

Més del 10% dels nens filipins es veuen obligats a treballar per a atendre les necessitats de les seves famílies.

Els nens/as provinents de minories autòctones (manobos), sovint són víctimes d'actes racistes, ja que la legislació no els protegeix.

Filipines és un dels 20 països en els quals els nens es veuen obligats a ser soldats en conflictes armats.

Els nens/es són víctimes d'abús infantil en algunes famílies. Aquests són crims seriosos i, sovint, no són condemnats. El sistema judicial tampoc protegeix el nen adequadament de les amenaces i intimidacions per part dels criminals.

Treballem per a aconseguir un futur en el qual tots els seus habitants, i especialment les dones i altres col·lectius vulnerables, visquin lliures de la injustícia de la pobresa. També responem en situacions de desastre proporcionant ajuda d'emergència a les persones damnificades perquè puguin recuperar els seus mitjans de vida.
Projecte BALAY NA PANAOB (2331)
Localització: Renibon, Pigcawayan, North Cotabato (FILIPINES)
Tipus: EDUCACIÓ
Descripció: Balay na Panaob és un centre per als nens Arumanen-*Menuvu que viuen en la part muntanyenca de Barangay Renibon. El centre està situat prop de l'escola primària de dita barangay. El centre és administrat per una germana a càrrec, una treballadora social amb llicència que també és psicòloga, cuinera, mare de família i un home a càrrec del manteniment, un tutor, un ancià de la tribu que els proporciona.
Recursos per a alimentació. Medicines, material anti COVID, materials didàctics i pagament del personal.

Import: 5.000,00 €
Projecte MILLORA DE VIDA, ALIMENTACIÓ I EDUCACIÓ PER A NENS ABANDONATS (2332)
Localització: TAGAYTAY (FILIPINES)
Tipus: LLAR PER A LA INFÀNCIA EN DESAVANTATGE
Descripció: Es pretén enfortir les capacitats dels nens per a poder desembolupar-se en la vida i equipar-los amb competències acadèmiques i coneixements que contribueixin a la seva productivitat i efectivitat. També es creen millors relacions familiars i es dona assistència a qualsevol mala experiència infantil, tractant d'aportar tots els materials necessaris per a l'estudi i la salut d'aquests nens. Els pares no els atenen i estan en el centre, depenent totalment de nosaltres. Recursos per a alimentació. Medicines i pagament de professionals.

Import: 5.000,00 €
Projecte TALITHA KUM PHILIPPINES -Campaña contra el tràfic sexual a les escoles i àrees marginals (2334)
Localització: Tagaytay, Quezon i Manila FILIPINES
Tipus: CURA DE LA INFÀNCIA EN DESAVANTATGE
Descripció: Els objectius de la campanya contra el Trànsit de nens és augmentar la consciència dels joves i vulnerables sobre aquest problema a Filipines. Hem d'unir els nostres esforços a alliberar les víctimes i detenir aquest crim que es torna cada vegada més agressiu i que amenaça no sols als individus, sinó també als valors fonamentals de la societat ". Per a això és essencial conèixer les causes i efectes d'arrel; i maneres de prevenir i protegir-se a un mateix quan la llar ja no és segura.

Import: 1.500,00 €
Projecte Assistència Educativa per a nens sense recursos (2335)
Localització: Quezon City (Nova escola)
Tipus: CURA DE LA INFÀNCIA EN DESAVANTATGE
Descripció: El sistema educatiu de Filipines ha afegit dos anys escolars més per a equipar-se a l'alt nivell mundial i per tant molts no tenen recursos per a assumir aquesta mesura. A més, en aquesta regió els pares no poden permetre's l'educació i els nens cauen en la venda il·legal de drogues, la qual cosa es pretén combatre a través d'intervenir en l'educació i assistència d'aquests nens a classes. Assistència per a l'Educació de 9 nens sense recursos. Recursos per a alimentació. Medicines i pagament de professionals.

Import: 3.500,00 €
ÍNDIA
A l'Índia, les condicions de vida són dures. L'esperança de vida és de 62 anys per als homes i 63 per a les dones, moren 86 nens de cada 1.000 nascuts. Existeix un metge per cada 2.600 habitants, i l'alfabetització de la població és del 52%.

Segons dades del FMI i de la OIT, al voltant del 92% de la població activa de l'Índia treballa en sectors informals de l'economia, això suposa que no posseeix cap mena de protecció enfront de la desocupació i, per tant, el seu manteniment depèn del salari diari.

La superpoblació, la seguretat alimentària i la igualtat de gènere són alguns dels reptes més importants. Una quarta part de la població de l'Índia continua sofrint fam extrema. Els pitjors efectes d'aquesta inseguretat alimentària no són només les morts per inanició, sinó la malnutrició i les malalties derivades, que afecten el futur de milions de persones.

Els nens/as a l'Índia continuen patint algunes de les més dures condicions que en qualsevol altra part del món, amb alts índexs de desnutrició (atròfies), treball infantil i mendicitat obligada i malalties infantils, com la diarrea

Més del 70% de les dones índies que viuen en zones rurals sofreixen algun tipus de violència.

Les dones índies sofreixen de discriminacions i les seves llibertats són vulnerades quotidianament. No obstant això, en aquest context extremadament difícil, han pogut sorgir moviments educatius, sanitaris i d'emprenedoria que capaciten a les dones i les converteixen en nuclis de promoció i canvis soci culturals molt importants.

La Fundació VIC dona suport a projectes en diferents poblacions i estats de l'Índia. Moltes d'elles amb poblacions tribals. En totes elles estan prop dels més vulnerables, amb la seva presència animadora i impulsora dels drets humans en totes les edats, tant en educació, com en salut i en el desenvolupament de projectes d'autofinançament.
Projecte: “Crear una societat més humana a través de l'educació” (2341)
Localització: ES DESENVOLUPA EN AHWA, DISTRICTE DE DANG. ESTAT DE GUJARAT
Tipus: EDUCACIÓ COM A DRET
Descripció: Zona de selva, habitada per tribus Dangs. Població agrícola-ramadera, amb una cultura, costums i manera de vida tribals molt característics i, en alguns aspectes, ancestrals.
Els seus costums es remunten als temps premèdics i cada acte significatiu de vida està marcat per un dels ritus o cerimònies especials. L'alienació de terres, la pèrdua d'accés i control sobre els recursos naturals, inclosos els boscos i els recursos forestals, el desplaçament degut als projectes de desenvolupament i l'absència de seguretat en matèria de drets humans, la rehabilitació justa, la disminució del paper de l'Estat en els plans i programes de protecció de la societat, com l'educació primària, les qüestions de salut pública i l'endeutament són algunes de les principals causes de marginació de les comunitats adivasis en els seus propis llocs i fora d'ells com a migrants. treballadors.
Objectiu: enfortir els processos educatius de nens/as i joves de les tribus amb la finalitat de millorar el seu nivell cultural i les seves capacitats per a desembolicar-se en una societat més avançada i menys subjecta a les supersticions.
S'està construint a l'escola un mòdul nou per a allotjar els graus mitjans (batxillerat i superiors), amb la finalitat que els joves continuïn avançant en el seu nivell cultural i formatiu.
SOL·LICITEN SUPORT PER A: comprar instrumental bàsic de laboratori de ciències per a poder fer allí les classes pràctiques d'aquests estudis.


Import: 8.000,00 euros
Projecte: Empoderar als nens/as a través de l'educació (2342)
Localització: ES DESENVOLUPA EN GHOGHA, DISTRICTE DE BHAVNAGAR. ESTAT DE GUJARAT
Tipus: EDUCACIÓ COM A DRET
Descripció: Ubicació del projecte. El projecte està situat en un petit poble anomenat Ghogha en el districte de Bhavnagar, en l'estat de Gujarat. Bhavnagar està a 22 km de la ubicació del projecte. Per a arribar a la ubicació del projecte per carretera des de Bhavnagar es triga uns 45 minuts. Ghogha es veu privada de gairebé tot, com a educació de qualitat, higiene, atenció mèdica, instal·lacions d'aigua i altres necessitats bàsiques. Les persones es veuen obligades a usar aigua salina per al seu ús diari. El subministrament d'electricitat i aigua és molt pobra i irregular. Per tant, la higiene és molt pobra i els nens contreuen fàcilment malalties. És una societat dominada pels homes. Les dones simplement estan confinades a quatre parets de les seves cases. Lacondición social de la dona és molt endarrerida a causa de l'analfabetisme i la ignorància. La falta d'educació fa que les persones siguin víctimes de mites, creences cegues i supersticions. Té una alta taxa d'analfabetisme.
Objectiu: Educar a un nen és contribuir enormement al benestar d'una família i de la societat en general. Aquest projecte ajudarà a construir la vida d'un nen que al seu torn construirà una família i junts formaran una societat saludable. Els nens tindran una base sòlida per a continuar els seus estudis, així com per a preparar-los per a bons treballs que els oferiran un futur brillant.
Destinataris/as: A l'escola hi ha 500 alumnes/as. Amb aquest projecte volem becar a 20 nens que rebran ensenyament gratuït.
SOL·LICITEN SUPORT PER A: compra de llibres i materials, així com uniforme. Tambien per a contribuir al salari dels mestres.


Import: 5.000,00 €
Projecte: Classes de recuperació i educació informàtica per a joves. (2343)
Localització: ES DESENVOLUPA EN VIDYANAGAR. DISTRICTE DE ANAND. ESTAT DE GUJARAT.
Tipus: EDUCACIÓ COM A DRET
Descripció: Objectiu: comprometre'ns amb la causa d'apoderament dels sectors més febles de la nostra societat en Gujarat. El coronavirus ha deixat a la gent desil·lusionada, desanimada i fins i tot desesperada. Els més afectats són els sectors més febles, ja que molts han perdut als seus sers estimats i pròxims i molts s'han quedat sense treball. Ens agradaria reviure als nens i joves marginats, inculcar-los un sentit d'esperança i significat en la vida. Creiem que aquestes activitats seran positives, encoratjadores i plenes d'entusiasme.
El nostre centre definitivament serà un lloc on els nens i joves tindran una oportunitat de creixement, desenvolupament i oportunitats de treball que els oferiran una existència d'autoestima, autosuficiència i autosuficiència.
SOL·LICITEN SUPORT PER A pagar als mestres i que els alumnes puguin acudir gratuïtament.

Import: 6.000,00 €
Projecte: nutrició i medicines per a la comunitat tribal (2344)
Localització: ES DESENVOLUPA EN BARDIPADA, EN DOLVAN TALUKA. DISTRICTE DE TAPI. ESTAT DE GUJARAT.
Tipus: LA SALUT COM A DRET
Descripció: Destinatàries/us: 20 llogarets tribals entorn de Bardipada. El projecte té quatre eixos d'actuació: Educació de nens/as (internat i col·legi), promoció de la joventut (lideratge i formació professional), salut integral i apoderament de la dona amb activitats econòmiques.
Objectiu: Amb aquest projecte de “salut integral per a la comunitat tribal” volem enfortir l'atenció mèdica diària a l'hospital, l'atenció preventiva en els llogarets mitjançant treballadors de la salut que es desplacen i l'atenció mèdica d ells nens i mares a través de la col·laboració amb el programa d'immunització del govern.
SOL·LICITEN SUPORT PER A: comprar medicines per a les persones que no tenen recursos i també per al suport alimentari. I per a la formació dels treballadors de la salut en medicines alternatives per a aprofitar els seus propis recursos cereals.

Import: 5.000,00 €
Projecte: Frenar la propagació de VIH/SIDA en dones devadasi (2345)
Localització: ES DESENVOLUPA EN JAMKHANDI, DISTRICTE DE BAGALKOT. ESTAT DE KARNATAKA
Tipus: LA SALUT COM A DRET
Descripció: El context. En aquesta zona de l'Índia (i en algunes altres d'aquest estat) existeix un costum ancestral (ara prohibida però no erradicada): alguns pares sense recursos lliuren a les seves filles al temple perquè ajudin als sacerdots. La realitat és que són víctimes d'abús i, en conseqüència, solen tenir moltes malalties, entre elles la SIDA. Són les anomenades “dones Devadasi”. Són rebutjades, sense família, amb fills i sense recursos per a viure i sense forces per a treballar. Les Germanes Vedruna estan treballant amb elles, les seves famílies i el context amb la finalitat d'erradicar aquest costum i sanar a les ja infectades i marginades.
Objectiu. Reduir la propagació del VIH/SIDA i fer front als desafiaments, prevenint la infecció, l'atenció i el suport, i disminuir l'impacte de la SIDA. Es fa un intent de reduir als pacients amb SIDA / VIH; creem consciència dels problemes que enfronten en les seves famílies
SOL·LICITEN SUPORT PER A: medicines, suplements nutricionals i proteïnes en pols. I també per al salari i desplaçaments dels agents de salut pels poblats.


Import: 4.000,00 €
Projecte: millora de l'atenció mèdica hospitalària i ambulatòria (2346)
Localització: ES DESENVOLUPA A PUJAR. DISTRICTE DE DANGS. ESTAT DE GUJARAT
Tipus: LA SALUT COM A DRET
Descripció: Zona de selva, habitada per tribus Dangs. Població agrícola-ramadera, amb una cultura, costums i manera de vida tribals molt característics i, en alguns aspectes, ancestrals.
Els seus costums es remunten als temps premèdics i cada acte significatiu de vida està marcat per un dels ritus o cerimònies especials. L'alienació de terres, la pèrdua d'accés i control sobre els recursos naturals, inclosos els boscos i els recursos forestals, el desplaçament degut als projectes de desenvolupament i l'absència de seguretat en matèria de drets humans, la rehabilitació justa, la disminució del paper de l'Estat en els plans i programes de protecció de la societat, com l'educació primària, les qüestions de salut pública i l'endeutament són algunes de les principals causes de marginació de les comunitats adivasis en els seus propis llocs i fora d'ells com a migrants. treballadors.
Projecte: l'hospital Divya Chaya. Atén una mitjana de 60-70 pacients per dia en el OPD i de 20 a 30 pacients en el departament d'hospitalització amb serveis de suport com a laboratori, ecografia, radiografia, etc. L'hospital està obert tot el dia amb un bon equip de metges, infermeres i personal paramèdic que atén les emergències en qualsevol moment de l'hora. Els grups vulnerables són els nens, les dones i els ancians amb malalties cròniques. L'hospital cobra una quantitat mínima pels medicaments d'aquells pacients que poden i estan disposats a pagar i tots els altres serveis no es cobren. Així que els ingressos que arriben no són suficients per al manteniment de l'hospital, així com per a actualitzar els serveis perquè les màquines són de molt alt cost.
Objectiu: fer que els serveis disponibles siguin assequibles per als pacients mitjançant el lliurament gratuït de medicaments i altres serveis per als pacients pobres, ancians i malalts crònics. Als pacients que ingressen i són tractats se'ls proporciona menjar durant la seva estada a l'hospital. Als pacients que venen des de lluny també se'ls proporciona menjar al migdia
SOL·LICITEN SUPORT PER A alimentació dels pacients hospitalitzats i ambulatoris, medicines i reactius de laboratori.

Import: 5.000,00 €
Projecte: “Cooperativa de dones”; desenvolupament integral de les dones tribals de Dangs a Pujar (2347)
Localització: ES DESENVOLUPA A PUJAR. DISTRICTE DE DAGS. ESTAT DE GUJARAT.
Tipus: DESENVOLUPO SOCI ECONOMICO
Descripció: Context. Les dones en general en Dangs són molt vulnerables en tots els aspectes de la vida. La majoria d'elles són anèmiques i físicament febles amb embarassos múltiples, socialment marginades, analfabetes i fins i tot maltractades psicològicament per la supersticiosa societat. Encara que els registres oficials de Gujerat esmenten una alta taxa d'alfabetització, en realitat, el 80% de les dones en el llogaret establert són analfabetes. S'encarreguen del funcionament de la família amb tots els treballs domèstics, a més de treballar en les seves pròpies petites granges.
Els programes de sensibilització han aconseguit molts canvis. Com a part de les activitats de generació d'ingressos, durant diversos anys s'han dut a terme diversos programes perquè les dones siguin econòmicament autosuficients. Alguns d'aquests programes incloïen la cria de porcs, la cria de cabres, l'hort, la fabricació de papeu, la fabricació de detergents, etc. En l'actualitat, els beneficiaris d'aquest projecte estan obtenint ingressos per al seu manteniment amb l'ajuda que aquests projectes van proporcionar. Encara que les dones encara no són econòmicament estables, s'observa una gran millora en la seva gestió financera. L'any 2014, unes 241 dones es van unir amb els seus estalvis i van fer una cooperativa de dones. La Cooperativa de Dones presta préstecs per a diverses activitats als seus membres amb un interès molt baix. Formant la "Cooperativa de Dones", hem registrat 39 grups de dones en 39 llogarets
Objectiu. Treballar en 4 llogarets nous més, per a ajudar els llogarets a treballar cap a l'autososteniment. Activitats: formació en els seus llogarets, aprenentatge de sastrería, cria de pollastres i subministrament de llavors per a iniciar cultiu en els horts
SOL·LICITEN SUPORT PER A posar en marxa aquestes iniciatives en els nous llogarets.

Import: 10.000,00 €
Projecte: “apoderament de les dones tribals” (2348)
Localització: ES DESENVOLUPA EN UPLAT, PATILPADA. DISTRICTE DE PALGAR. ESTAT DE MAHARASTRA
Tipus: DESENVOLUPAMENT SOCI-ECONÒMIC
Descripció: Context. Nostre centro en Uplat atén les múltiples necessitats de 10 pobles en un radi de 20 quilòmetres quadrats. Les persones que habiten aquesta zona pertanyen a la tribu Warli. Estan econòmica i socialment endarrerits. Són agricultors marginals que depenen de l'agricultura de secà. Després de la collita, migren des del poble, a llocs llunyans fora del districte, a la recerca de treball. Les dones i els nens es queden cuidant del bestiar.
Objectiu i projecte: 220 dones membres dels grups d'autoajuda del llogaret es beneficiaran del projecte proposat. Se'ls dona consciència sobre diferents temes com la salut, la consciència legal, els plans de generació d'ingressos i altres temes socials relacionats amb les dones en la societat i la família. Se'ls dona formació en cultiu de bolets, papeu, cogombret, pastís i espelma i sastrería. Perquè les dones siguin més autosuficients i eficients, hem de proporcionar-los llavors per al cultiu de fongs i l'hort. A més d'aquests, proporcionem màquines de sastrería, motlles i cera per a espelmes i alguns materials per a costures. També ens agradaria portar-los a un viatge d'exposició per a ampliar el seu horitzó de coneixement del món exterior, ja que estan confinats només a les seves llars i llogarets.
SOL·LICITEN SUPORT PER A posar en marxa aquestes iniciatives

Import: 8.000 €
Projecte: Desenvolupament integral de dones i nens/as tribals per a un canvi sostenible. (2349)
Localització: ES DESENVOLUPA EN SIMALWARA, DISTRICTE DUNGARPUR. ESTAT DE RAJASTHAN.
Tipus: EDUCACIÓ COM A DRET
Descripció: Context. La regió de Simalwara és una zona seca i muntanyenca. El sòl és pedregós, descurat i àrid. La regió és propensa a la sequera ja que hi ha molt poca pluja. L'escassetat d'aigua dificulta el cultiu. Les persones estan subjectes a sequeres freqüents a causa de pluges incertes. El clima és extrem. A l'estiu fa molta calor i a l'hivern fa molt fred. Els Bhills són agricultors marginats el cultiu dels quals depèn en gran manera de les pluges. El reg està disponible per a aquells que tenen diners, mentre que els pobres no poden pagar-ho. Aquest grup és un dels grups tribals de l'Índia, i és totalment dependent del seu tros de terra. La taxa d'alfabetització és d'al voltant del 65%, a Rajasthan, però per a les tribus, és molt baixa per als homes, el 59%, mentre que, per a les dones, el 35%. No hi ha bones instal·lacions educatives en els llogarets. La taxa d'analfabetisme entre les tribus és molt alta i, per tant, són fàcilment explotades en tots els àmbits de la vida.
Objectiu i projecte: promoure l'apoderament de les dones tribals, especialment les que es troben en els marges (vídues, discapacitades, indigents, dones solteres, ancianes i ancianes, etc.). Això es farà mitjançant la promoció de la participació de les dones mitjançant el foment de la capacitat, la sensibilització sobre els diversos plans governamentals i les estratègies per a obtenir-los, i la capacitació professional per a ser autosuficients. Organitzar diversos programes de mitjans de vida sostenibles per a dones indigents.
SOL·LICITEN SUPORT PER A poder lliurar cabres a les famílies per a iniciar un projecte de producció de carn i llet per a la seva alimentació i venda.

Import: 8.000 €
Projectes 2024 Projectes 2023 Memòries Voluntariat Vedruna Internacional PUBLICACIONS SOLIVE Imatges Videoteca ENLLAÇOS EMERGÈNCIES
Segueix-nos a les xarxes